Igazi paprikás krumpli kolbásszal recept

Igazi paprikás krumpli kolbásszal recept

Hozzávalók:
1 kg nem szétfövő burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap),
25 dkg gyengén füstölt főzőkolbász,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, megmosom, és hasábokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon finomra aprítom, a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A füstölt szalonnát nagyon apróra metélem, és az olajon kiolvasztom a zsírját, majd ráteszem a vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, majd a tűzre visszateszem. Belerakom a burgonyát, és egy-két percig kevergetve pirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi, megsózom, és befedve majdnem puhára párolom. Közben a kolbász bőrét lehúzom és felkarikázom, majd a zöldpaprika-szeletekkel és a paradicsom-karikákkal együtt belekeverem a burgonyába. Ekkor keverem hozzá a zúzott fokhagymát és fedő alatt készre főzöm. Aki hosszú lével szereti, több vizet öntsön rá. Lehet virslivel, krinolinnal is készíteni, de vannak, akik arra esküsznek, hogy az úgynevezett gyulai főzőkolbásszal a legfinomabb. Van, aki rövid lével párolja, és kevés tejföllel ízesíti a tányéron.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók