Húsos töltött burgonya recept

Húsos töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
1 kis doboz (15 dkg) bármilyen fajta vagdalthúskonzerv,
1 db egész tojás,
1 teáskanálnyi csípős mustár,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanálnyi só,
1 mokkáskanálnyi törött fekete bors.

Elkészítés:

      A burgonyákat nyersen meghámozom, és hosszában félbevágom, majd az aljukból egy nagyon vékony lapot levágok, hogy a burgonyák megálljanak. Az összes fél burgonyát kikent tepsire szép sorban, egymás mellé rakom, és megsózva félreteszem. A töltelékhez a vagdalt húst villával szétnyomom (ha kemény, akkor nagyon apróra összevágom) és összekeverem a felvert tojással, a mustárral, kevés sóval, a borssal, és a megtisztított, összezúzott fokhagymával. A burgonyaforgácsot (ami a formázásnál leesett) a lehető legapróbbra összevágom és hozzákeverem a húsos masszához. A masszát ezután rákenem a fél burgonyák tetejére, és reszelt sajttal egyenletesen meghintem. Az olajat rálocsolom, és az egészet szorosan befedem egy alufólia lappal. Előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon legalább harmincöt percig párolom, majd a tetejét levéve, pirosra pirítom. Salátával kitűnő olcsó ebéd vagy vacsora.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók