Hamis "ráchal" recept

Recept elkészítése:

Hamis "ráchal" recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
30-40 dkg patisszon,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2-3 db zöldpaprika,
1-2 paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
mokkáskanálnyi reszelt citromhéj.

Elkészítés:

      A patisszont megtisztítom. Ha zsenge, kicsi, akkor csak meghámozom, de a magját nem veszem ki. (Ha nagyobb, akkor kimagozom.) Felszeletelem és megsózom. A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágom, a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem, a megmosott paradicsomot karikákra szelem. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra metélem. 5 dkg füstölt szalonna nagyon apróra vágott darabjait kiolvasztom, majd megfonnyasztom rajta a hagymát. A tűzről lehúzva belekeverem a megtisztított és apróra vágott fokhagymát. Egy közepes nagyságú tepsit beterítek a meghámozott és felkarikázott fele burgonyával. Megsózom, majd sorban, egymás mellé ráfektetem a patisszon szeleteket. Rászórom a borsot és a citromhéjat, ezután a fonnyasztott hagyma felét ráteszem. Betakarom az ugyancsak fele mennyiségű zöldpaprikával és paradicsommal. Jól megsózom, és a maradék burgonyát ráterítem. Újra megsózom. Ezután elosztom rajta a zöldpaprikát és a paradicsomot, ráhintem a maradék hagymát, végül betakarom a nagyon vékony szeletkékre vágott füstölt szalonnával. Rálocsolom a tejfölt, és letakarva tolom be a forró sütőbe. Negyven percig közepes lángon párolom, majd a fedelét levéve, piros-ropogós pörcöt pirítok a tetejére. Pontosan olyan lesz az íze, mint a rácpontynak.

Elkészítési ideje: kb. 105 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: