Hamis pizza recept

Hamis pizza recept

Hozzávalók:
A tésztához:
6 db közepes nagyságú burgonya,
3 db egész tojás,
4 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál hideg zsír (vagy margarin),
1 dl tejföl,
1 teáskanál só,
a tetejére:
20 dkg nyers, darált sertéshús,
1 dl tejföl,
2 dl fűszerezett paradicsomlé,
1 db egész tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál kakukkfű,
1 mokkáskanál szárított rozmaring,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztához a burgonyát megmosom, és héjában megfőzöm. Meghámozva még melegen összedolgozom a nyers, gyengén elhabart tojással, a liszttel, a zsírral, a sóval és annyi tejföllel, hogy szilárd, de ne legyen kemény a tészta. A sima tésztát tepsi nagyságúra kinyújtom és kibélelem vele a tepsit. Előmelegített forró sütőbe tolom és megsütöm. Közben a paradicsomlébe belekeverem az összes fűszert és felforralom, majd a darált húst hozzáadva, fedő alatt megpárolom. A majdnem felére befőtt húsos-paradicsomos masszát összekeverem a tejföllel, megfűszerezem a zúzott fokhagymával és a törött borssal. Hagyom kihűlni, ezután pedig összekeverem a felvert tojással. A masszát rákenem a megsült tészta tetejére, és annyi időre tolom vissza a forró sütőbe, amíg a hús szilárddá nem sül rajta. Kockákra vágva tálalom. Reszelt sajttal meghintve, vagy anélkül is nagyon finom.

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók