Hagymás krumpli-lángos recept

Hagymás krumpli-lángos recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
35 dkg finomliszt,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 tojás sárga,
1 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd áttöröm. Gyúrótáblán a meleg burgonya közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a kimért lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a tojás sárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrok, amit egy cipóba formázva pihentetek fél órán keresztül. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A lángosokat kissé széthúzogatom, és még fél óráig hagyom pihenni, ezután pedig bő, forró olajban mindkét oldalán megsütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és kevés tejföllel bekenve rakom tányérra.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk