Gránátos kocka (grenadirmars) recept

Gránátos kocka (grenadirmars) recept

Hozzávalók:
50 dkg nyers burgonya,
25 dkg nagy kocka száraztészta,
1 közepes fej vöröshagyma,
5 evőkanál olaj,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A vöröshagymát megtisztítom és apró kockákra vágva a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök két evőkanálnyi vizet, és a tűzre visszatéve beleteszem a közben meghámozott, megmosott és kis kockákra vágott burgonyát. Egy-két percig kevergetem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi csak szűken lepi el. Megsózom, megborsozom, és fedő alatt puhára párolom. Amíg a burgonya fő, a tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, ezután pedig meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Tűzálló tálba öntöm, és összekeverem a paprikás burgonyával, majd az előmelegített forró sütőbe teszem annyi időre, amíg a teteje kissé megpirul. Salátával nagyon laktató, ám fogyókúrásnak egyáltalán nem mondható étel.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók