Gombás-paprikás burgonyaleves recept
Hozzávalók:
30 dkg tisztán mért burgonya,
20 dkg gomba (bármilyen gombafajta lehet),
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 db zöldpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 dl tejföl,
1 teáskanál finomliszt,
2 db tyúkhúsleves-kocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
csipetnyi csípős paprika.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, megfuttatom rajta a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd megsózom, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök egy evőkanálnyi vizet. Ezután a tűzre visszateszem, beleszórom az előzőleg megtisztított és szeletekre vágott gombát, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ha már zsírjára sült, akkor beleteszem a közben kis kockákra vágott hámozott burgonyát, a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát, és felöntöm nyolc deci vízzel. A húsleveskockával, a törött borssal, a csípős paprikával és a megtisztított, zúzott fokhagymával fűszerezem, ezután felforralom és puhára főzöm. Közben a tejfölben fél deci vízzel simára keverem a lisztet, és a levesbe öntve, folytonos keverés közben jól kiforralva, besűrítem. Legalább tízpercnyi forralás után belekeverem a megmosott és felaprított petrezselyem zöldet is. Forrón kínálom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges