Recept elkészítése:
Gombás burgonyaszelet recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
2 púpozott evőkanál gomba-levespor,
3 dl tej,
1 db egész tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tejbe belekeverem a gombaleves port. A főtt burgonyát meghámozom és lereszelem, majd a felveretlen tojással együtt a gombás tejhez keverem. Serpenyőbe öntök félujjnyi olajat és felforrósítom. Az egészet jól összedolgozom a megmosott és finomra vágott petrezselyemmel, valamint a zúzott fokhagymával, majd olajban megmártott evőkanállal halmokat engedek a forró olajra. Főzelék vagy párolt rizs illik mellé.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges