Fokhagymás burgonyaleves recept
Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
1 szelet kenyér (10 dkg-nál nem kell több),
4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál vegeta,
2 dl tej,
1 teáskanál finomliszt,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök nyolc deci vizet. Beleszórom a vegetát és a törött borsot, ezután lefedve puhára főzöm. Közben a kenyeret ugyanakkora kockákra aprítom, mint amekkorára a burgonyát aprítottam. Az olajat felforrósítom és belekeverem a kenyérkockákat, ezután pedig folyamatos keverés közben szép piros barnára pirítom. A tejbe belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd a megpirult kenyeret leöntöm a fokhagymás tejjel. Jól átkeverem, hogy a tej mindenütt átjárhassa, ezután leszűröm. A visszamaradt tejben simára keverem a lisztet. (Ha kevésnek bizonyulna a tej, fél deci vizet még hozzáöntök.) A már puha burgonyához öntöm a lisztes tejet, és jól kiforralom, majd belekeverem a fokhagymás kenyeret. Addig forralom, amíg egészen puha massza nem lesz belőle. (Ezt a receptet még a dédanyám hagyta a családra.)
Elkészítési ideje: 50 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges