Fázós krumpli recept

Recept elkészítése:

Fázós krumpli recept

Hozzávalók:
75 dkg újburgonya (lehetőleg azonos nagyságú burgonyaszemek legyenek),
másfél dl világos sör,
1 db egész tojás,
3-4 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió (vagy őrölt szerecsendió virág),
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás vagy fűszerezett paradicsommártás.

Elkészítés:

      A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatészta-masszát kapjam. A lisztes burgonyaszemeket egyenként belemártogatom a sörös tésztába és bő forró olajban, de kis lángon szép pirosra megsütöm. Leszűrve papírtörülközőre vagy itatósra teszem, hogy az a felesleges olajat elszívja. Tartásmártással vagy paradicsommártással tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: