Élesztős krumpli-lángos recept

Élesztős krumpli-lángos recept

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
25 dkg főtt, áttört burgonya,
1 db egész tojás,
kb. másfél dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      Az élesztőt szétmorzsolom, és fél dl langyos tejbe belekeverem. Langyos helyen hagyom felfutni. Kevés langyos tejjel összedolgozom a főtt, áttört, még langyos burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. Közepesen kemény tésztát kell kapjak, amibe végül beledolgozom az olajat is. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és egy nagyméretű fánkszaggatóval (vagy vékony üvegből készült bő szájú pohárral) kiszaggatom. Langyos helyen pihentetem egy órán keresztül és sok, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetve tálalom. Aki szereti, még forrón szórja meg reszelt sajttal, vagy kenje meg fokhagymával ízesített tejföllel.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk