Burgonyaszelet recept

Burgonyaszelet recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt, áttört burgonya (tisztán mérve),
3 db egész tojás,
3 púpozott evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor,
25 dkg sárgabarackíz,
a tepsihez 2 dkg margarin és 1 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:

      A tojások sárgáját a cukor felével és a sóval fehéredésig keverem, majd lazán összevegyítem az áttört, de már nem forró burgonyával. A tojásfehérjékből kemény habot verek, a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral tovább verem, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, belekeverem a tojásos burgonyába. Egy kisebb, szögletes tepsit jó vastagon kikenek a margarinnal, majd a liszttel meghintem és belesimítom a burgonyás masszát. Tetejét szép simára eligazítom és az előmelegített, forró sütőben, de kis lángon addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára a masszából már nem tapad semmi sem. A forró tésztát deszkára borítom és hagyom kihűlni. Ezután két vagy három lapba vágom (csak jó éles késsel lehetséges) és a lapokat megkenem a sárgabaracklekvárral, majd eredeti formájára összerakom, és kis kockákra szabdalom.

Elkészítési ideje: kb. 100 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók