Burgonyás túrós-lepény recept

Burgonyás túrós-lepény recept

Hozzávalók:
25 dkg porcukor,
35 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya,
10 dkg fagyos zsír,
3 tojás sárgája,
1 kg félzsíros tehéntúró,
50 dkg finomliszt,
1 citrom leve és reszelt héja,
5 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg mazsola,
1 teáskanál só,
zsír a tepsi kikenéséhez és kevés liszt.

Elkészítés:

      A tojások sárgáit a porcukorral fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a zsírt, a sót, és a citrom reszelt héját. Ezután tovább keverem az áttört, főtt burgonyával, az áttört tehéntúróval, a citromlével, és legvégül hozzákeverem a lisztet. A masszába beledolgozom a megmosott és leszárazott mazsolát, majd az egészet belesimítom egy kikent és liszttel meghintett közepes nagyságú tepsibe. A tetejére öntözöm az olvasztott, de már nem meleg vajat és az előmelegített forró sütőbe tolom. Közepesnél kisebb lángon megsütöm. Ha a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából, akkor megsült. A tepsiben hagyom kihűlni, csak ezután vágom fel kockákra.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók