Recept elkészítése:
Burgonyás rántotta recept
Hozzávalók:
8 db egész tojás,
5 dkg vaj (vagy margarin),
4 evőkanál tej,
30 dkg burgonya tisztán mérve,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehérbors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát nagylyukú reszelőn nyersen lereszelem, majd egy teflonozott serpenyőben a vaj felén gyorsan átpirítom, közben kevergetem, hogy le ne égjen. Ezután hagyom kihűlni. A hideg burgonyát egy tálban összekeverem a habosra felvert tojással és a tejjel, valamint a finomra metélt petrezselyemzölddel. Megsózom, megborsozom, majd a masszát négy részre osztva, a maradék vajon négy adag burgonyás rántottát sütök belőle.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges