Burgonyás morzsóka recept

Burgonyás morzsóka recept

Hozzávalók:
1 kg főtt, hámozott és áttört burgonya,
20 dkg finomliszt,
1 db egész tojás,
5 dkg zsír (vagy fél dl olaj),
2 púpozott evőkanál kristálycukor,
1 mokkáskanálnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
a tálaláshoz porcukor és tetszés szerint savanykás, pikáns lekvár.

Elkészítés:

      A cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat összekeverem a tojás sárgával, majd hozzáadom a lisztet és az áttört burgonyát. A tojásfehérjéből kemény habot verek. és lazán belevegyítem a keverékbe. Egy nagy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a burgonyás keveréket ráteszem, majd folytonos keverés közben jó lepirítom. Forró tányérokra teszem és lekvárt kínálok hozzá. Aki édesen szereti, a tányérján külön is megcukrozhatja.

Elkészítési ideje: 75 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók