Burgonyás mézes szelet recept

Burgonyás mézes szelet recept

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
15 dkg porcukor,
1 kg héjában főtt, áttört burgonya,
10 dkg vaj (vagy margarin),
3 evőkanál méz,
1 db egész tojás,
2 evőkanál tej,
1 zacskó sütőpor,
1 zacskó vaníliás cukor,
ízlés szerint meggydzsem vagy sárgabarackdzsem,
a tetejére 1 db egész tojás.

Elkészítés:

      A még forró főtt burgonyát meghámozom és áttöröm, majd gyúrótáblán összedolgozom az előzőleg sütőporral összekevert liszttel, a vajjal, a tojással, a mézzel, a tejjel és a vaníliás cukorral. Annyi ideig gyúrom, amíg sima, nyújtható tészta nem lesz belőle. Három részre osztom. Lisztezett gyúrótáblán egy részt tepsi nagyságúra kinyújtok, és a tepsibe beleteszem. A tésztalapot megkenem a dzsemmel, majd a második kinyújtott tésztalapot is ráteszem. Ugyancsak bekenem a tetejét, végül a harmadik tésztalappal lezárom. A felvert egész tojással bekenem a teljes felületét és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon szép pirosra megsütöm. Ha már nem nagyon forró, kockákra vágom és kevés porcukorral meghintve (vagy anélkül) rakom süteményes tálra. Nagyon olcsó, egyszerű, ám ízletes sütemény.

Elkészítési ideje: kb. 95 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók