Burgonyás kelsaláta recept

Burgonyás kelsaláta recept

Hozzávalók:
40 dkg kínai kelkáposzta,
50 dkg héjában főtt burgonya,
1 nagy grape fruit (vagy 1 dl grape fruit juice)
3 gerezd fokhagyma,
másfél dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
1 db marinált paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál marinált paprikacsík),
1-2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      Először a saláta mártását készítem el. A grape fruit levét kicsavarom és összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a tejfölt, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyem zöldet. Ezután a sóval, a cukorral és a borssal ízesítem. A mártásba belekeverem a lecsöpögtetett, és vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát. A kínai kelt a külső fonnyadt, hibás leveleitől megtisztítom, és olyan vékony laskára vágom, amennyire csak lehetséges. A mártásba keverem a meghámozott és csíkokra vágott főtt burgonyával együtt. Az egészet jól összeforgatom, majd szorosan lefedem, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók