Burgonyapalacsinta recept

Burgonyapalacsinta recept

Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg burgonya,
5 dl tej,
30 dkg finomliszt,
fél dl olaj,
1 db egész tojás,
1 teáskanálnyi só,
a töltelékhez:
10 dkg reszelt füstölt sajt,
10 dkg sonka,
2 dl tejföl,
csipet só.

Elkészítés:

      A megmosott, és héjában megfőzött burgonyát hámozás után, azonnal áttöröm, majd hozzáöntöm a tejet, a lisztet, a felvert tojást és a sót. Az egészet simára keverem, végül az olajat is belecsorgatom. A masszából a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütök. Egy kerek tűzálló tál aljára rakok egy palacsintát, amire kevés reszelt sajtot és darált sonkát szórok. Erre egy újabb palacsintaréteg kerül, amit tejföllel megkenek, reszelt sajttal és a sonkával meghintem. A rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávaló. A tetejére palacsintának és tejfölnek kell kerülnie. A tálat az előmelegített sütőbe tolom, és csak annyi ideig hagyom benne, amíg a palacsinta átforrósodik. Ügyelek arra, hogy ne pirítsam meg a tetejét. Tálalás előtt cikkekre vágom, és forrón teszem az asztalra.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk