Birsalmás-káposztás krumpli-saláta recept

Recept elkészítése:

Birsalmás-káposztás krumpli-saláta recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg savanyú káposzta,
2 db savanyú alma,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 dl savanyúkáposzta-lé,
1 mokkáskanál törött bors,
25 dkg birsalmabefőtt (vagy kompót),
késhegynyi tört szegfűszeg,
2 evőkanál birsalmabefőtt-lé,
1 teáskanál méz,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A mártáshoz a tejfölt, a birsalmalevet, a savanyúkáposzta-levet, a mézet, a sót, a borsot és a szegfűszeget összekeverem. Beleteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a hajszálvékonyra karikázott, tisztított vöröshagymát, a megmosott, kicsumázott és csíkokra vágott almát, valamint az ugyancsak vékonyra csíkozott birsalmabefőttet. Az előző nap megfőzött, meghámozott, tehát megdermedt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem és hozzáadom a salátához. Ezután az egészet alaposan összekeverem, és néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érlelem. Tálalás előtt még egyszer összekeverem.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: