Aludttejes-uborkás burgonya recept

Aludttejes-uborkás burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
5 dl házi aludttej (vagy kefir),
2 gerezd fokhagyma,
2 db közepes nagyságú kovászos uborka,
2 csokor friss kapor,
ízlés szerint só,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és karikára vágva beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A kovászos uborkát az almareszelő durva fokán héjastól lereszelem és rászórom a burgonyára. Az aludttejet simára keverem, sóval, porcukorral és a törött borssal fűszerezem, majd hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaprot. A kapros keverékkel lelocsolom az ételt, ezután fedetlenül betolom az előmelegített forró sütőbe. Harminc percig sütöm közepes lángon. Rendkívül üdítő, kellemesen pikáns ízű étel.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra