Burgonyagombóc recept

 Burgonyagombóc recept

Hozzávalók:
500 g burgonya, 
2 db tojás, 
180 g liszt,
50 g karaván sajt, 
100 g füstölt marhanyelv,
ízlés szerint: só, őrölt bors,
30 g vaj,
késhegynyi sütőpor, 
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A burgonyagombóc önállóan is remek, hát még egy különleges sárgabarackos kacsamell köreteként! Sós burgonyát kell főzni, azt szűrjük le, és forrón törjük át. Még melegen adjuk hozzá a tojást és keverjük el. Ha kihűlt, az apró kockára vágott füstölt sajtot, főtt füstölt marhanyelvet, sót, borsot, és a liszttel elkevert sütőport. 30 perc, pihentetés után dió nagyságú gombócokat formázunk, és bõ olajban aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

 

The Mountain - 3D pólók