Ropogósra sült hal recept

Recept elkészítése:

Ropogósra sült hal recept

Hozzávalók:
75 dkg apró hal (hering, pisztráng stb.),
3-4 szelet gyömbérgyökér apróra vágva,
1 evõkanál só,
1.5 evõkanál liszt,
olaj,
petrezselyem.

Elkészítés:

      Metsszük fel a halak hasát, és dobjuk ki a belét, de a fejét, farkát, uszonyait hagyjuk épen. Mossuk meg és dörzsöljük be kívül-belül gyömbérrel-sóval. Három óra múlva hintsük meg liszttel, és hagyjuk állni még egy fél órát. Melegítsünk bõ olajat, süssük a halakat 3-4 percig, amíg aranysárgára változik a színük. Vegyük ki papírra, és tartsuk melegen, amíg a többi hal is megsül. Végül tegyük vissza mindet az olajba, és süssük még 3 percig, amíg egész ropogósak nem lesznek. Forrón tálaljuk, megszórva petrezselyemmel.

Elkészítés ideje: 40perc

Receptek kategória: