Párolt sertéshús recept

Recept elkészítése:

Párolt sertéshús recept

Hozzávalók:
50 dkg bõrös sertéshús
Fél evõkanál só
2 evõkanál szójamártás
1 evõkanál rizsbor
2 újhagyma
Kevés gyömbér.

Elkészítés:

      Kérjük meg a hentest, hogy szögletesre vágja a húst. Sózzuk meg, és hagyjuk két órát állni a sóban. Közben vágjuk össze a hagymát. Gondosan törölgessük le a húst. Forraljunk vizet egy fazékban, mártsuk bele a húst, és várjuk meg, hogy a habja eloszoljék. Csöpögtessük le. Ezt a mûveletet még kétszer ismételjük meg, mindig új vízzel.
Tegyük a húst egy lábosba, bõrös részével felfelé. Öntsük rá a szójamártást, a bort, két evõkanál vizet, adjuk hozzá a hagymát és a gyömbért. Forraljuk fel, majd gyenge tûzön, fedõ alatt pároljuk két óra hosszat. Gõzre állítható, mély tûzálló edénybe helyezzük bõrével lefelé a húst, és borítsuk le aluminium fóliával. Tegyük gõzre, és pároljuk 4 órán át. Tálaláskor helyezzük tálalóedénybe a húst, öntözzük meg a fõzõlével és tálaljuk forrón.
Fortély:
Ha a gõzön párolás elõtt bevagdaljuk a húst, majd átkötjük élelmiszerspárgával, tálaláskor elég levágni a spárgát, mivel a gõzölés alatt a hús annyira megpuhul, hogy a vágások mentén szétesik. Így pálcikával is fogyaszthatjuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: