Oroszlánfej húspogácsa recept
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús,
2 szál zöldhagyma finomra vágva,
2 szelet gyömbérgyökér finomra vágva,
2 evõkanál fehér bor,
2 evõkanál kukoricaliszt,
1 evõkanál só,
3 evõkanál disznózsír,
50 dkg kínai kel hosszában négyfelé vágva,
1 csésze tyúkhúsleves.
Elkészítés:
Dolgozzuk össze a darált húst, a zöldhagymát, a gyömbért, a fehér bort, a kukoricalisztet és a fele sót. Formáljunk belõle 6-8 gombócot. Olvasszuk meg a zsírt egy lábosban. Adjuk hozzá a kínai kelt és a maradék sót, pirítsuk fél percig. Rakosgassuk a tetejére a húspogácsákat, öntsük le a tyúkhúslevessel. Forraljuk fel, fedjük be szorosan, és pároljuk 30-45 percig. Forrón tálaljuk.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges