Lótuszlevélben főtt dagadó recept

Recept elkészítése:

Lótuszlevélben főtt dagadó recept

Hozzávalók:
1.5 kg dagadó,
5 evõkanál tört rizs,
4 evõkanál szójaszósz,
2 evõkanál hojszin-szósz,
1.5 teáskanál vörös babsajt,
2 teáskanál cukor,
1 teáskanál chili-szósz,
2 evõkanál fehér bor,
egy csipet 5-fûszer keverék,
2 szárított lótuszlevél 20 percig meleg vízbe áztatva.

Elkészítés:

      Vágjuk fel a dagadót kb. 5 cm széles, 15 cm hosszú és 0.5 cm vastag szeletekre. Kissé pörköljük meg egy serpenyõben a tört rizst, húzzuk le a tûzrõl, és keverjük hozzá a szójaszószt, a hojszin-szószt, a vörös babsajtot, a cukrot, a chili-szószt, a fehér bort és az 5-fûszer port. Forgassuk bele a sertéshús szeleteket. Osszuk ketté, és csomagoljuk be a két lótuszlevélbe. Gondosan kössük össze spárgával. Gõzöljük mindkettõt 2 és fél ? 3 órát bambuszroston, fedõ alatt. Evõpálcákkal bontsuk ki a csomagokat; a lótuszleveleket, melyek aromáját addigra átvette a töltelék, ne együk meg.

Elkészítés ideje: 3,5óra

Receptek kategória: