Kínai grillpecsenye recept

Recept elkészítése:

Kínai grillpecsenye recept

Hozzávalók:
Fél kiló száraz sertéshús,
Három evõkanál olaj,
Egy evõkanál Hoiszin-mártás,
Három evõkanál szójamártás,
Egy evékanál méz,
Két evõkanál cherry,
Kevéske ételízesítõ,
Egy evõkanál só,
Egy evõkanál ötízû por,
Frissen õrölt bors.

Elkészítés:

      Elõkészítés: A húst két centiméter széles, ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, ötízû porral, és legalább két órát állni hagyjuk.
Fõzés: Az olajat összekeverjük a szójával, Hoiszin-mártással, cherryvel, mézzel és az ételízesítõvel. Egy serpenyõben forrásig hevítjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, hogy barnás, fényes köpenyt kapjanak. Ezután grillsütõben, középmeleg kemencében vagy faszénparázson negyed órán át sütjük a húst. Ekkor újra megforgatjuk a mártásban, és további tíz percig sütjük.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: