Kantoni sertéssült recept

Recept elkészítése:

Kantoni sertéssült recept

Hozzávalók:
1 kg szûzpecsenye
A pácoláshoz:
1,5 evõkanál szójamártás
1,5 evõkanál szójasajt
1,5 evõkanál konyak
1 evõkanál hoi-sin mártás
Fél kávéskanál só
1,5 kávéskanál cukor vagy méz
1 evõkanál olaj.

Elkészítés:

      Tegyük a húst jénai tálra. Egy nagy tálban keverjük össze a páclé anyagait. Öntsük a húsra, hogy mindenütt érje. Hagyjuk benne állni két óráig, közben 20 percenként forgassuk meg. Hevítsük fel a sütõt. Tegyük a arácsot magas állásba, helyezzük rá a húst a páclével együtt és erõs tûzön süssük egy óra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettük a sütõbõl, szeleteljük fél cm vastag szeletekre. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Fortély:
A magas sütési hõfok lehetõvé teszi, hogy a páclé, behatolva a hús rostjai közé, a ropogós külsõ réteg ellenére a hús belsejét lággyá és levesessé teszi. E sütési módot nevezik kínaiul cha shaónak.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: