Hústáska recept

Recept elkészítése:

Hústáska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg liszt,
1 dkg élesztõ,
1 evõkanál cukor.

A töltelékhez:
25 dkg fényezett sertéshús,
1 evõkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
2 újhagyma,
1 evõkanál száraz fehér bor,
1 kávéskanál szójamártás,
1 evõkanál kagylómártás,
2 kávéskanál cukor,
1 kávéskanál kukoricaliszt.

Elkészítés:

      Készítsük el a tésztát úgy, hogy az élesztõt 3 dl langyos vízben megfuttatjuk, majd egy óra múlva dolgozzuk össze a liszttel és a cukorral jó egységes, rugalmas tésztává. Két óra hosszat hagyjuk pihenni.
Ezalatt készítsük el a tölteléket: Vágjuk össze a húst és a hagymát, törjük össze a fokhagymát. Forró olajban süssük a hagymát és a fokhagymát 5-6 másodpercig. Öntsük rá a bort, a cukrot, a szójamártást, és a kagylómártást. Fél percig forraljuk kevergetve. Adjunk hozzá kb egy, másfél deci vizet, és forraljuk fel ismét. Tegyük a sertéshúst a serpenyõbe, keverjük hozzá az egy evõkanál vízben elkevert kukoricalisztet. Fõzzük amíg be nem sûrûsödik, majd hagyjuk kihûlni.
Osszuk a tésztát két részre. Formázzuk hengerré, és vágjuk tíz korongra. Lapítsuk kezünkkel a korongokat kb 7-8 cm átmérõjûvé. A korongok közepére tegyünk egy evõkanálnyi tölteléket, majd batyuszerûen összecsomagolva, középen a tetején a széleket alaposan összenyomva formázzunk szabályos táskákat.
Bálaljünk ki egy gõzölõedényt szûrõpapírral vagy vékony, tiszta konyharuhával, tegyük bele a cipócskákat és erõs gõzön tizenöt percig fõzzük. Tálaláskor kis csészékben szójamártást és paprikaolajat adunk hozzá.
Fortély:
A batyukat más töltelékkel is tölthetjük, gombával, bambuszrüggyel, párolt káposztával, szójasajttal, stb.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: