Hideg sertéshús fokhagymásan recept
Hozzávalók:
50 dkg sovány sertéshús,
1 újhagyma,
2 szelet friss gyömbér,
1 csapott kávéskanál só
A mártáshoz:
1,5 evõkanál szójaszósz,
1 csapott kávéskanál só,
fél evõkanál borecet,
8 csepp illatos szezámolaj (elhagyható),
2 evõkanál csípöspaprika-olaj,
6 gerezd igen apróra vágott fokhagyma,
1 evõkanál víz,
1 kávéskanálcukor.
Elkészítés:
Vágjuk apróra az újhagymát, keskeny pálcikákra a gyömbért. A húst egészben egy lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a gyömbért, a hagymát és a sót. Felforratjuk, majd közepes tûzön 30-40 perc alatt puhára tõzzük. Emeljük ki, tegyük félre. Ha kihûlt, kicsiny szeletekre vágjuk. Közben keverjük jól össze a mártás anyagait és hagyjuk 15-20 percet érni. Tálaljuk fel ízlésesen a hússzeleteket, öntözzük meg a mártással és hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítés ideje: 35perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges