Halleves koriander zöldjével recept

Recept elkészítése:

Halleves koriander zöldjével recept

Hozzávalók:
35 dkg halfilé (akár tengeri, akár édesvízi halból) 3-4 cm-es darabokra vágva,
1 teáskanál só,
1 evõkanál kukoricaliszt,
1 l tyúkleves,
2 szelet gyömbérgyökér csíkokra vágva,
1 tojásfehérje habarva,
3 evõkanál vörös borecet,
0.5 teáskanál bors,
1.5 evõkanál apróra metélt koriander zöldje (más néven kínai petrezselyem).

Elkészítés:

      Hintsük meg a halszeleteket sóval és kukoricaliszttel. Forraljuk fel a tyúklevest egy lábosban, adjuk hozzá a gyömbért, és sózzuk, ha szükséges. Mártsuk meg a halakat a tojásfehérjében, és apránként adjuk hozzá a leveshez. Melegítsük forrásig, majd kis lángon fõzzük 5 percig (vagy amíg a hal megfõ). Ízesítsük ecettel, borssal és korianderrel. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: