Citromos csirke recept

Recept elkészítése:

Citromos csirke recept

Hozzávalók:
1 db másfél-két kg-os csirke (kicsontozva, falatnyi darabkákra vágva),
1.5 teáskanál só,
frissen õrölt fekete bors,
5 evõkanál olaj,
1 evõkanál disznózsír,
4 szelet gyömbérgyökér finomra vágva,
1 paradicsompaprika szeletelve,
5-6 gomba csíkokra vágva,
2 citrom héja vékony csíkokra vágva,
5 zöldhagyma felkarikázva,
4 evõkanál fehér bor,
1.5 teáskanál cukor,
2 evõkanál szójaszósz,
1 teáskanál kukoricaliszt l evõkanál vízben oldva,
1-2 evõkanál citromlé.

Elkészítés:

      Dörzsöljük be a csirkét a só, a bors és 1.5 evõkanál olaj keverékével. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy vokban. Pirítsuk benne a csirkét 2 percig, vegyük ki és tartsuk melegen. Olvasszuk fel a zsírt a vokban, adjuk hozzá a gyömbért, a paradicsompaprikát és a gombát. Pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a citromhéjat és a zöldhagymát. Pirítsuk fél percig. Csurgassuk rá a fehér bort és a szójaszószt, szórjuk rá a cukrot. Amikor felforr, keverjük bele a kukoricaliszt-habarékot. Tegyük vissza a csirkét, pároljuk 1 percig. Locsoljuk meg a citromlével és forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: