Zsúrkenyér recept

Recept elkészítése:

Zsúrkenyér recept

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
4 dkg élesztő
2 dkg só
3 dkg cukor
5 dkg vaj
5-6 dl tej.

Elkészítés:

      Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 vagy 4 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk (10. ábra). Ezután kizsírozott lisztezett tepsibe helyezzük, 25-35 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: