Graham-kenyér búzacsírával recept
Hozzávalók:
1 kg Graham-liszt
10 dkg búzacsíra
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg zabpehely
1 dkg élesztő
1 dkg só
1 l langyos víz
1 evőkanál lenmag
5 dkg napraforgóolaj
1 dkg méz.
Elkészítés:
Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben hozzáadjuk az olajat. Az így elkészült tésztát tálban 3-4 órán át langyos helyen megkelesztjük. Ez idő letelte után kiolajozott tepsibe tesszük, 30 percig pihentetjük, és közepesen meleg sütőben sütjük kb. 45-50 percig. Ha kész, a tepsiből óvatosan a kenyérvágó deszkára : kiborítjuk és tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges