Recept elkészítése:
Francia kenyér recept
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
3 dkg élesztő
2 dkg olaj
3 dkg méz
1 dkg só.
Elkészítés:
30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz és nem ragad a kezünkhöz. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges