Burgonyás kenyér II. recept

Recept elkészítése:

Burgonyás kenyér II. recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg rozsliszt
2 dkg élesztő
10 dkg margarin
5 dkg cukor
1 dkg só
10 dkg főtt áttört burgonya
4-5 dl tej.

Elkészítés:

      A burgonyát megfőzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük. Közben az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük. A többi tejet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, langyos helyen 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és könnyedén átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk, kivajazott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, 30 percig kelesztjük és előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: