Amerikai sajtos kenyér recept

Amerikai sajtos kenyér recept

Hozzávalók 2 kenyérhez:
3.5 dl víz
5 dkg élesztő
2 tojás
1 kk. só
1 ek. cukor
1 dl (4 dkg) búzapehely
1 ek. őrölt köménymag
15 dkg reszelt sajt
8 dl (kb. 45 dkg) finom- vagy kenyérliszt
4 dl (kb. 26 dkg) teljes kiőrlésű búzaliszt (Graham-liszt).

A formák kikenéséhez:
vaj.

Elkészítés:

      A vizet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Először a tojásokat adjuk hozzá, megsózzuk, cukorral ízesítjük, majd a búzapelyhet is belekeverjük. A köménymaggal fűszerezzük, a sajttal, meg a kétféle liszttel tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 45 percig pihentetjük. Két püspökkenyérformát kivajazunk, a kétfelé osztott tésztával megtöltjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 35 percig sütjük. A formából kiborítva, rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Elkészítés ideje: 3óra

vissza a főoldalra