Málnadzsemes fánk

Málnadzsemes fánk

Hozzávalók 20 darabhoz:
2 dl tej,
1/2 cs. (2,5 dkg) élesztő,
8 dkg vaj vagy margarin,
3 ek kristálycukor,
1 tojás,
35-40 dkg finomliszt,
TÖLTELÉK
kb. 5 dkg málnadzsem,
Máz:
kb. 2,5 dkg vaj vagy margarin,
Díszítés:
porcukor,
Kellékek:
kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggató,
papírkosárkák.

Elkészítés:A tejet testhőmérsékletűre (37 °C-osra) melegítjük, majd az élesztőt feloldjuk benne. A vajat vagy margarint és a cukrot habossá keverjük. A tojást, az élesztős tejet és a liszt nagy részét hozzáadjuk. A lisztből egy keveset a dagasztáshoz félreteszünk. A tésztát kézzel vagy elektromos habverővel addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
A tésztát kissé meglisztezett deszkára borítjuk. A maradék lisztet belegyúrjuk, és kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A pogácsaszaggatóval kb. 20 korongot vágunk ki belőle. Egy kevés dzsemet kanalazunk minden korong
közepére. A tésztát rá hajtogatjuk és középen összecsípjük. A fánkokat úgy helyezzük a papírkosarakba, hogy az illesztés alulra kerüljön. Tepsibe rakjuk. Letakarjuk, és 20-25 percig kelesztjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A fánkokat a középső rácson 5-7 percig sütjük.
Ha megsült, olvasztott vajjal vagy margarinnal megkenjük, és a fánkok tetejét porcukorba mártjuk.

Elkészítés ideje: 1 óra 50 perc

The Mountain - 3D pólók