Epres bejgli

Epres bejgli

Hozzávalók 10-12 szelethez:
2,5 dkg friss élesztő,
10 dkg vaj,
2,5 dl tej,
3 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
35 dkg finomliszt,
Töltelék:
10 dkg eperdzsem,
Máz:
1 tojás,
Díszítés:
5 dkg porcukor,
2 kk citromlé.

Elkészítés:Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat vagy margarint felolvasztjuk, majd a tejet beleöntjük. A vajas tejet testhőmérsékletűre (37 °C) melegítjük.
A keveréket az élesztőre öntjük, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet hozzáadjuk. Addig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas nem lesz. 30 percig kelesztjük.
A tésztát meglisztezett gyúródeszkára téve átgyúrjuk. Kb. 20x30 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk.
A lekvárt a tésztára kenjük, majd összetekerjük, és kivajazott tepsibe fektetjük.
A tészta tetejét ujjnyi közökben bevagdossuk, de nem túl mélyen, nehogy átvágjuk. Még kb. 30 percig kelni hagyjuk. A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük.
A tekercset a simára kevert tojással megkenjük, és kb. 25-30 percig sütjük. Rácsra átemeljük és kihűlni hagyjuk. A porcukorból és a citromléből sima mázat keverünk, majd a kelt tészta tetejére simítjuk.

Elkészítés ideje: 2 óra 40 perc

The Mountain - 3D pólók