Paprikás keksz csokoládédarabokkal recept

files/images/csokolades-finomsagok/27.jpg
Hozzávalók

75 g finomliszt
1/2 teáskanál csípős fűszerpaprika
180 g étcsokoládé lencse
1/2 teáskanál sütőpor
60 g mazsola
2 evőkanál kávélikőr
250 g étcsokoládé
40 g vaj
2 tojás
150 g kristálycukor
2 teáskanál vaníliaeszencia
só.
 
Ez a mennyiség 18 kekszhez elegendő.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Szitálja a lisztet a sütőporral, a paprikával és csipetnyi sóval egy tálba. Egy kis lábasban melegítse fel alacsony hőfokon a kávélikőrben a mazsolát. Olvassza fel a durvára vagdalt csokoládét a vajjal együtt vízfürdőben, kis lángon, és hagyja kihűlni. Egy megfelelő méretű tálban keverje a tojásokat elektromos habverővel, magas fordulatszámon kb. 5 percig, amíg habos, fényes krémmé válik. A habverővel, közepes fordulatszámon dolgozza össze a tojásos krémmel az olvadt csokoládét és a vaníliaeszenciát. Alacsony fordulatszámon keverje a masszához a lisztes keveréket, a kávélikőrbe áztatott mazsolát és a csokoládélencsét. Szaggassa a tésztát evőkanállal a tepsibe, 2,5 cm távolságra egymástól. Süsse 10-12 percig, amíg a kekszek kissé megnőnek. Hagyja langyosra hűlni a tepsiben, amíg kezdenek megszilárdulni. Rakja át a süteményeket egy grillrácsra és hagyja teljesen kihűlni. Díszítésként olvasztott fehércsokoládé- glazúrból húzzon csíkokat a kekszekre, és szórja meg őket csípős fűszerpaprikával.

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 12 perc

Receptek kategória: