Keksz fehér csokoládéval és paradióval recept

files/images/csokolades-finomsagok/26.jpg
Hozzávalók

200 g finomliszt
125 g fehér csokoládé
100 g paradió (brazil dió)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
140 g vaj
140 g nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliaeszencia
só.

Ez a mennyiség 20 kekszhez elegendő.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Melegítse be a sütőt 180 Celsius-fokra. Szitálja a lisztet a szódabikarbónával és egy csipetnyi sóval egy közepes méretű tálba. A 125 g vajat és a cukrot egy alkalmas edényben addig keverje elektromos habverővel magas fordulatszámon, amíg krémes, homogén massza lesz belőle. Lazán keverje hozzá a tojást és a vaníliaeszenciát. Dolgozza össze a lisztes keverékkel, a durvára vagdalt fehér csokoládéval, a finomra vágott paradióval, amiből 10 szemet egészben tegyen félre a díszítéshez. Vajazzon ki egy tepsit. A tésztából formázzon diónyi gombócokat, és rakja a tepsibe egymástól 5 cm-re. Nyomjon mindegyik keksz közepébe egy fél diógerezdet, tegye a sütőbe 10-12 percre, amíg a sütemény enyhén aranyszínű lesz. Vegye ki a sütőből és hagyja a tepsiben, amíg kissé megkeményednek a kekszek. Rakja át a süteményeket egy grillrácsra és hagyja teljesen kihűlni.
 
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 10-12 perc

Receptek kategória: