Keksz receptek képekkel

Paprikás keksz csokoládédarabokkal recept

files/images/csokolades-finomsagok/27.jpg

75 g finomliszt
1/2 teáskanál csípős fűszerpaprika
180 g étcsokoládé lencse
1/2 teáskanál sütőpor
60 g mazsola
2 evőkanál kávélikőr
250 g étcsokoládé
40 g vaj
2 tojás
150 g kristálycukor
2 teáskanál vaníliaeszencia
só.
 
Ez a mennyiség 18 kekszhez elegendő.

4

Melegítse elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Szitálja a lisztet a sütőporral, a paprikával és csipetnyi sóval egy tálba.

Keksz fehér csokoládéval és paradióval recept

files/images/csokolades-finomsagok/26.jpg

200 g finomliszt
125 g fehér csokoládé
100 g paradió (brazil dió)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
140 g vaj
140 g nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliaeszencia
só.

Ez a mennyiség 20 kekszhez elegendő.

4

Melegítse be a sütőt 180 Celsius-fokra. Szitálja a lisztet a szódabikarbónával és egy csipetnyi sóval egy közepes méretű tálba.

Mogyorós keksz recept

files/images/csokolades-finomsagok/25.jpg

525 g fehér liszt
180 g süthető fehércsokoládé-lencse
2 teáskanál szódabikarbóna
450 g vaj
600 g fehér nádcukor
200 g kristálycukor
4 nagy tojás
2 teáskanál vaníliaeszencia
só.

Ez a mennyiség kb. 50 süteményhez elegendő.

4

Melegítse elő a sütőt 190 Celsius-fokra, és béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Szitálja a lisztet, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sót egy alkalmas méretű tálba.

Mogyorós, kávés "csücskök" recept

files/images/csokolades-finomsagok/24.jpg

200 g fehér liszt
125 g tisztított török mogyoró
2 teáskanál liofilizált kávé 10 g vaj
75 g keserű kakaópor
1 és 1/2 teáskanál szódabikarbóna
3 nagy tojás
200 g finomított kristálycukor
1/2 teáskanál vaníliaeszencia
60 g süthető étcsokoládé lencse
só.

Ez a mennyiség kb. 24 süteményhez elegendő.

4

Melegítse elő a sütőt 170 Celsius-fokra. A mogyorót terítse szét egy sütőlemezen (tepsin) és pirítsa kb.

Puha csokoládés, diós keksz recept

files/images/csokolades-finomsagok/23.jpg

300 g finomliszt
180 g süthető étcsokoládé lencse
90 g fehér süthető fehércsokoládé-lencse
10 dkg dióbél, enyhén megpirítva és durvára vágva
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
250 g vaj
200 g fehér kristálycukor
200 g barna nádcukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliaeszencia
375 g zabpehely
csipetnyi só.

Ez a mennyiség kb. 24 süteményhez elegendő.

4

Melegítse elő a sütőt 180 Celsius-fokra és béleljen ki két sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral.