files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
5x20 dkg különböző zöldség (zeller, sárgarépa, karalábé, gomba, karfiol),
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
3-4 zellerlevél,
20 dkg szójakocka,
1 zsemle,
zsemlemorzsa,
3 tojás,
só,
fehérbors,
szurokfű,
szerecsendió,
olaj.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A megtisztított zöldségeket, az előzőleg fűszeres, forró vízbe áztatott szójakockákat és a vízbe áztatott zsemlét ledarálom. Hozzáadom a tojásokat, a megpirított hagymát, ízlés szerint fűszerezem. Vizes kézzel ovális szeleteket formázok a masszából, és bő olajban, alacsony hőmérsékleten, fedő alatt mindkét oldalát megsütöm.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges