Zöldséges nyúl római tálban recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 nyúl,
1/2 póréhagyma,
1 sárgarépa,
30 dkg karfiol,
15 dkg gomba,
1/2 karalábé,
3 kis hagyma,
4 evőkanál olaj,
1 dl fehérbor,
1 dl marhahúsleves /kockából /,
1 csokor petrezselyem zöldje,
só,
bors,
1 teáskanál keményítő.

Recept elkészítése:

A póréhagymát, sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát félbevágjuk, a karalábét hasábokra a hagymákat félbe vágjuk.
A nyulat feldaraboljuk és megszórjuk sóval, borssal.
Serpenyőben előmelegített olajban a nyúldarabokat elősütjük, szép aranybarnára, tálra tesszük, és melegen tartjuk. A megmaradt olajban a zöldségeket világosra pirítjuk.
A római tálat vízbe áztatjuk, majd beleterítjük a zöldségeket, rárakjuk a nyúldarabokat, megöntözzük borral, húslevessel és hideg sütőbe téve a sütőt 180 C-fokra melegítjük és kb. 45 percig lefedve pároljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel összekeverjük és tálalás előtt, amikor a húst és zöldségeket kiszedtük, a levét besűrítjük vele.
Előmelegített tányérokra tálaljuk, petrezselyemmel díszitjük.

Receptek kategória: