Zöldséges csirkeaprólék-leves recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 csirkeaprólék vagy fél csirke,
400 g vegyes zöldség,
1 kis fej karfiol,
1 közepes fej hagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
8-10 szem bors,
250 g zöldborsó (tisztított),
2 tyúkhúsleveskocka,
só, bors,
100 g apró levestészta,
1 csokor petrezselyem.

Recept elkészítése:

A csirkét, illetve az aprólékot megmossuk, felaprítjuk, egy nagyobb fazékba tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felaprózzuk, a karfiolt apró rózsákra bontjuk. A hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egyben hagyjuk, a fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk. Az egészet a húshoz adjuk, felöntjük 1.5 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben külön lábaskában, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. A kész levesből eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. A tésztát leszűrjük, mély tálba csúsztatjuk, a tetejére szedjük a levest, végül belekeverjük a vágott petrezselymet.
Fontos: ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a tésztát külön edényben tartjuk melegen, mert “megissza” a levest!

Elkészítési idő: 50 perc

Receptek kategória: