files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
60 dkg borjúcomb,
1 nagyobb sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 kisebb fej karfiol,
0.5 kg zöldborsó,
só,
bors,
1-2 evőkanál olaj,
liszt.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A kockára vágott húst, répát és gyökeret kevés sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. Olajból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a hús levével, egy kicsit kiforraljuk, beletesszük a húst és a zöldséget, majd lassú tűzön puhára pároljuk. A rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót ugyancsak kevés és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a kész raguhoz keverjük, őrölt borssal ízesítjük, s együtt az egészet még egyszer felforraljuk. A szokásos módon párolt rizst készítünk, s a ragut a tányéron arra tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges