Vagdalt, currys vitaminkörettel recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

4 tojás,
1 szikkadt zsemle,
3 fej vöröshagyma,
65 dkg darált hús (lehetőleg többféle húsból),
1 karfiol (kb. 75 dkg),
25 dkg sárgarépa,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál liszt,
1-2 evőkanál curry,
2,5 dl tejszín,
½ csokor petrezselyemzöld,
só,
bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

2 tojást a szokásos módon, kb. 10 perc alatt keményre főzünk. A szikkadt zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A főtt tojásokat hideg víz alá tartjuk, majd meghámozzuk. A darált hűst, a hagymakocka 2/3 részét, a kinyomott zsemlét és a maradék 2 tojást összegyúrjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát ovális alakúra kinyújtjuk, közepébe helyezzük a két kemény tojást; és beborítjuk a maradék masszával. Az egészet cipó alakúra formázzuk. Hideg vízzel kiöblített tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 45 percig sütjük. Közben a karolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedjük. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk. A karfiolrózsákat forrásban levő vízben 15 percig pároljuk. A főzési idő vége előtt 10 perccel hozzáadjuk a sárgarépát. A zöldségeket leszűrjük, a főzőlét felfogjuk. A maradék hagymakockát felhevített zsiradékban üvegesre pároljuk, majd liszttel és curryvel meghintve rántást készítünk. Felöntjük 2.5 dl zöldséglével és a tejszínnel. Sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet mérsékelt lángon kb. 10 percig főzzük. A petrezselyemzöldet megmossuk. Néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk. A zöldséget és a petrezselyemzöldet a mártásba keverjük, és felmelegítjük. A vagdaltat melegen, a zöldséggel körítve és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra

Receptek kategória: