Tojásos sült karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kg karfiol,
8 dkg liszt,
2 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi tört borókabogyó,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Recept elkészítése:

A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt alaposan, lehetőleg meleg vízzel megmosom, lecsöpögtetem. A tojásokat habosra verem, és az összes fűszerrel meg a zúzott fokhagymával összekeverem. A nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáteszem. A karfiolrózsákat lisztbe mártom, majd a fűszeres tojásban megforgatom, és bő, forró olajban szép pirosra sütöm mindkét oldalát. (Célszerű a lángot kicsire mérsékelni, hogy a karfiol belseje is jól átsülhessen.) Leitatom róla a felesleges olajat. Forrón tálalom akár mártásos, akár szárazabb hús mellé, de nagyobb adagban sütve főétel is lehet hideg, majonézes mártással.

Receptek kategória: