Tojásos karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 nagy fej karfiol (kb. 1 kg tisztítás nélkül),
4 evőkanál olaj,
4 tojás,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 húsos zöldpaprika,
2 kisebb, kemény paradicsom,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
ízlés szerint törött bors és só.

Recept elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, majd rózsáira szedjük. Langyos vízben néhány percig áztatjuk, hogy az esetleg megbúvó apró rovarok kimásszanak belőle. A jól megmosott és lecsöpögtetett karfiolt, félretesszük. Lehetőleg teflonedényben, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát, és meg is sózzuk. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, beletesszük a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, és néhány percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karfiolrózsákat. Ugyancsak fedő alatt, az edény rázogatása közben félpuhára pároljuk (a karfiol nagyon hamar megpuhul, és csak óvatosan szabad megkeverni), majd a paradicsomszeleteket is beletesszük. Néhány percnyi további párolás után a habosra vert, törött borssal és kevés sóval ízesített tojásokat ráöntjük a karfiolra. Csak addig sütjük, amíg a tojás rá nem kocsonyásodik a zöldségre.

Receptek kategória: