1 kg karfiol,
2 db egész tojás,
2 dl tejföl,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
késhegynyi őrölt borókabogyó,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A karfiolt gondosan megtisztítom, és kis rózsáira szedve a robotgép szeletelőjének segítségével apróra darabolom. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt és a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal. A nyers apró karfiolt egy lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem és ráöntöm a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg befedje az összes karfiolt. Alufóliával befedem, és az előmelegített forró sütőben harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva teszem a melegített tányérokra.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges