Tarka vacsorasaláta recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

50 dkg brokkoli,
50 dkg karfiol,
4 tojás,
15 dkg mirelit zöldborsó,
4 paradicsom,
1.5 dl joghurt,
2 evőkanál napraforgómag,
3 evőkanál sós mogyoró,
½ csokor petrezselyemzöld,
1 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított turbolya,
1 evőkanál paradicsompüré,
só,
bors,
cukor,
édesnemes pirospaprika.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított, megmosott karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő, sós vízben a fagyasztott zöldborsóval együtt kb. 5 percig főzzük. A tojásokat a szokásos módon, forrásban lévő vízben kb. 8 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és nyolcfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott paradicsomot feldaraboljuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. Az alaposan lecsöpögtetett karfiolt, és brokkolit összekeverjük a paradicsommal, a tojással meg a zöldborsóval. A mártáshoz a sós mogyorót finomra ledaráljuk, néhány szemet félreteszünk. A joghurtot kikeverjük a paradicsompürével és a darált mogyoróval. Sóval, borssal, cukorral és pirospaprikával ízesítjük. A salátát a paradicsomos mártással leöntve tálaljuk, és a félretett mogyoróval díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Receptek kategória: